Η ιστορία μας

To όνομα

Μαμά θέλω γλυκό του κουταλιού!

– Είσαι ολόκληρο παιδί! Βάλε μόνος σου, απ την Τζάρα.
 Μας πήρε καιρό να συνηθίσουμε τα ελληνικά. Ακόμη οι αποσκευές μας μύριζαν
Αυστραλία. Τα καλοκαίρια μας όμως πια είχαν άλλη γεύση! Σταφυλάκι γλυκό του
κουταλιού & μαρμελάδα βερίκοκο! Μουσταλευριά & πετιμέζι! Η μητέρα και η γιαγιά
μου πάνω απ τις κατσαρόλες αντάλλασσαν μυστικά και τεχνοτροπίες. Εγώ παρατηρούσα. Η μια εκπροσωπούσε την παράδοση, η άλλη το κοσμοπολίτικο
ταπεραμέντο του εξωτερικού και κάπου στην μέση «έδενε» το γλυκό.
 Ακόμα μπερδεύαμε τις λέξεις… τα αγγλικά ελληνικά και αντίστροφα! Jar σημαίνει
βάζο, γυάλα. Ακόμη και τώρα το γλυκό η μητέρα μου το βάζει στην Τζάρα.

Το Κτήμα

Το κτήμα μας βρίσκεται στην αγροτική περιοχή του Κάμπου Βουρλιωτών Σάμου. Κληροδοτήθηκε στην οικογένεια από τον προπάππου Μανώλη Λαγό και έως σήμερα τα ακούραστα αυτά χώματα χαρίζουν απλόχερα τα δώρα τους.

 Το νησί φημίζεται για την αμπελουργία, την ευφόρια και την αφθονία σε τρεχούμενα νερά. Κάπου εκεί κοντά στους ξεχασμένους λίθινους νερόμυλους, ξεπροβάλλουν ελαιόδεντρα, αμπέλια, κολοκυθιές, ντοματιές, πιπεριές, παντζάρια και βότανα.

 

Το Νέο Ξεκίνημα

H Jara Homemade δημιουργήθηκε στα τέλη του 2019 σε μια οικιακή κουζίνα, ως ένας γαστρονομικός πειραματισμός με vegetarian προσανατολισμό. Με βαθιές ρίζες και σεβασμό στην παράδοση, γεννήθηκε ένα project με σκοπό να συνδέσει το χθες με το σήμερα. Γεύσεις λιτές, εκλεπτυσμένες και αγνές. Μέσα στον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργιάς της Jara Homemade, καταφέραμε να καλύψουμε το 90% της παραγωγής με φρούτα και βότανα δικής μας βιολογικής καλλιέργειας. Σήμερα, το κτήμα καλύπτει το 100% της πρώτης ύλης, ακολουθώντας την διαδοχή των τεσσάρων εποχών και των γεύσεων που μας προσφέρει η κάθε μια από αυτές.

IMG_142020125009
IMG_3977

Το πρώτο Jara Store:

Το καλοκαίρι του 2020, με βήματα μικρά ξεκίνησε το πρώτο μας seasonal corner store, στο ιστορικό κτίριο της πλατείας.
Το καλοκαίρι του 2021, η Jara Homemade θα λειτουργήσει το πρώτο της bistro στον ίδιο χώρο, με νέα προϊόντα, ξεχωριστά sections και μεγαλύτερη ποικιλία.

Σας προσκαλούμε να μας επισκεφθείτε, να γευτείτε αλμυρές, γλυκές γεύσεις, δροσερά ροφήματα και χειροποίητα κοκτέιλ.